۱۳۹۵/۱۱/۲۰   11:32  Visit:3856     فرهنگی ، اعتقادی


رفيقان نارفیق

 


رفیقان نارفیق
 
چگونگی برخورد با دوستان ناسپاس
 
--------------------------------------------------------------------------------
رابطه نزدیک با دوستان به افزایش اعتماد به نفس در افراد منجر می شود و آنها را در مقابل فشار روانی مقاومتر می کند. بدیهی است که وقتی افراد به یکدیگر اعتماد نموده و احساس مشکلات عمیق خود را با یکدیگر در میان بگذارند با بحرانهای زندگی و به خصوص مشکلات شخصی، بهتر کنار می آیند و ....
--------------------------------------------------------------------------------
در دوران زندگی، افراد زیادی به روابط خود با دوستان شان ادامه می دهند و طبق بعضی از آمارها زنان خیلی بیشتر از مردان دوستان خود را ملاقات می کنند و در قید و بند این دوستی ها هستند. مردان دوستان نزدیک خود را به اندازه زنان نمی بینند ولی با آنها به فعالیتهای مشترک ادامه می دهند. البته تحقیقات نشان می دهد که هنوز اعضای خانواده مهمترین منبع عاطفی برای افراد به شمار می آیند. با این حال، آنان ترجیح می دهند که اوقات فراغت خود را در کنار دوستان نزدیک بگذرانند. شاید علت این ارجحیت این باشد که آنان وجوه تشابه بیشتری با همسالان خود احساس می کنند. رابطه نزدیک با دوستان به افزایش اعتماد به نفس در افراد منجر می شود و آنها را در مقابل فشار روانی مقاومتر می کند. بدیهی است که وقتی افراد به یکدیگر اعتماد نموده و احساس مشکلات عمیق خود را با یکدیگر در میان بگذارند با بحرانهای زندگی و به خصوص مشکلات شخصی، بهتر کنار می آیند.
از نگاه روانشناختی انسان سالم باید در مورد احساسات درونی و تفکرات خود صحبت کند و آنها را بر زبان بیاورد و بدین ترتیب از فشار روانی خود بکاهد. شخص باید ناراحتی و عصبانیت یا شادی خود را از رفتار یا صحبت دیگران در یک ملاقات چهره به ‌چهره، به طرف مقابل بگوید و باید این توانایی را داشته باشد تا این کار را به شکل صریح و مۆدبانه انجام دهد و طرف مقابل نیز پذیرش و تحمل شنیدن این انتقاد یا تعریف بجا یا نابجا را داشته باشد، در غیر این صورت این حرف‌ها به صورت کینه‌، سوءتفاهم‌ و دلخوری‌های گاه چندین ساله ادامه پیدا می‌کند و اثرات جبران‌ناپذیری بر سلامت روان و رابطه بین افراد می‌گذارد. در این مورد نحوه رابطه با دوستان و همسالان  از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
حال تصور کنید با اهمیت و جایگاه ویژه ای که ارتباط با دوستان و همسالان وجود دارد، افراد متوجه برخی ناسپاسی ها و بدرفتاری ها باشند. یکی از مواردی  که بیشتر از سایر موضوعات دیگر باعث عصبانیت افراد می گردد اشخاصی هستند که ناسپاس بوده  و هنگامی که قدردانی و سپاسگزاری لازم است این کار را نمی کنند. کنار آمدن با افرادی که در هیچ ارتباطی قدردانی نمی کنند می تواند سخت باشد و چنانچه این شخص از دوستان شما هم باشد موضوع سخت تر و ناراحت کننده تر خواهد شد. گاهی اوقات این افراد از روی بی توجهی و فراموش کاری مرتکب این کار می شوند.
روشهای زیادی وجود دارد  که می توانید به کمک آنها از موقعیتهای بد، ارتباطات خوب استخراج کنید. دوستان به شکل های مختلفی می توانند ناسپاس باشند. رایج ترین موردی که به ذهن می رسد مشکلات مالی و پول است و اینکه چگونه کمک شما در این باره نادیده گرفته شده  و قدردانی نمی شود. این موضوع می تواند در شرایط اقتصادی سخت که بیشتر افراد دوست ندارند از نیازهای خود چشم پوشی کنند و پس اندازشان را به دیگری بدهند(اما شما به خاطر ارتباط دوستی تان از نیازهای خود چشم پوشی کرده و دوست تان را مورد حمایت مالی خود قرار دادید اما در مقابل با ناسپاسی وی مواجه شوید) باعث یک شکاف جدی بین دو نفری گردد که در گذشته به هم بسیار نزدیک بوده اند.
اعضای خانواده مهمترین منبع عاطفی برای افراد به شمار می آیند. با این حال، افراد ترجیح می دهند که اوقات فراغت خود را در کنار دوستان نزدیک بگذرانند
 توجه داشته باشید که در آن لحظه چه اتفاقی می افتد و سعی کنید درباره موقعیتی که پیش خواهد آمد از قبل منطقی فکر کنید نه اینکه به یکباره به آخر بحث برسید و درباره او به جمع بندی برسید. لذا تا در این باره همه حرفها و کارهایتان را نگفته اید و انجام نداده اید حرف نهایی را نزنید.
واضح است که انجام این کار(صحبت با فرد قدر نشناس) بسیار چالش برانگیز است اما یک روش خوب برای شروع این است که به موقعیت مدنظر از دیدگاه شخص مورد نظر بنگرید. ممکن است این فرد به دلیل اختلافات فرهنگی و یا نحوه پرورش و تربیت متفاوتش اصلا باور نکند که شخص قدرناشناسی است. این اختلافات همیشه مشهود و واضح نیستند و گاهی ماهها و سالها طول می کشد که تشخیص داده شوند و یا درک و پذیرفته شوند. برخی از افراد هنگام تذکر به فردی که فکر می کنند قدرناشناس است زیاده روی می کنند و به موقعیتی بغرنج فرو می روند و نوعی عکس العمل تدافعی و ناپسند اتخاذ می کنند که به احساسات افراد دیگر نیز صدمه زده می شود. اگر احساس می کنید دوست شما قدرشناس نیست و یا او از شما بابت کاری که کرده اید قدردانی مناسب نمی کند اینکه فرض کنید او از احساس شما با خبر است و بدون توجه به روحیات و احساسات شما کار خودش را انجام می دهد اصلا ایده خوبی نیست.
بیشتر افرادی که حق ناشناس به نظر می رسند خودشان نسبت به این موضوع آگاهی ندارند و هنگامی که شما احساستان را به آنها می گویید آنها بسیار علاقمند هستند روش برخورد شان با شما را تغییر دهند. بنابراین برخورد مودبانه و یا نزاکت با این افراد بسیار مهم است. احساساتتان را با لحنی اتهامی و سفت و سخت به طرف مقابل نگویید بلکه در لابلای صحبت گاهی از احساسات خود هم چیزی بگویید تا از این طریق کانال های ارتباطی میان تان بلافاصله مسدود نشود. وقتی که تصمیم گرفتید او را پرورش دهید لازم است خودتان را برای بیان آنچه احساس می کنید و نیز آنچه که آنها فکر می کنند آماده و مهیا کنید. آنها ممکن است قدردانی خود را به شکلی کاملا پیچیده و متفاوت ابراز کنند و حتی ممکن است فکر کنند که شما از توجه و آگاهی لازم برای تشخیص  قدردانی آنها هنگامی که آن را ابراز داشته اند برخوردار نیستید.
وقتی با دوستی که به نظر می رسد قدرناشناس است مواجه هستید یک روش خوب دیگر این است که به نحوه بیان قدردانی خود نسبت به آنها به خاطر کارهایی که برایتان کرده اند چگونه است. این برای شما می تواند توام با شگفتی باشد و ممکن است متوجه مسایل بسیار زیادی شوید که دوست تان در حق شما کرده است اما شما به آن توجه نکرده اید. درک این مساله که شما چگونه تشکر خودتان را ابراز می کنید و دوستان و اطرافیان تان چگونه و از چه روشی برای قدردانی از زحمات شما استفاده می کنند امکان بروز کدورتها و رنجشها در روابط را به حداقل می رساند.
 
 
 
 
 

 

انتهای پیام