۱۴۰۳/۱/۹   5:21  Visit:4559     فرهنگی ، اعتقادی


شرح دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان در بيان آيت‌الله مجتهدی (ره)

 


                           بسم الله الرحمن الرحیم
 
آيت‌الله مجتهدی تهرانی، استاد برجسته اخلاق، همه‌روزه در روزهای ماه مبارک رمضان در بين نماز ظهر و عصر در مدرسه علميه خود به شرح دعای مختصر آن روز می‌پرداختند که شرح دعای روزهفدهم ماه مبارک رمضان در بيان ايشان به قرار ذيل است:
 
«اللّهم اهدنی فيه لصالح الاعمال، و اقض لی فيه الحوائج و الامال، يا من لا يحتاج الی التّفسير و السّؤال، يا عالماً بما فی صدور العالمين صلّ علی محمدٍ و آل الطّاهرين؛
ای خدا! مرا در اين روز به اعمال صالحه راهنمايی کن و حاجت‌ها و آرزوهايم را برآورده ساز. ای کسی که نيازمند شرح و سوال بندگان نيستی، ای خدايی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی بر محمد و آل اطهار او درود فرست».
«اللّهم اهدنی فيه لصالح الاعمال»:‌ خدايا من را راهنمايی کن تا اعمال صالح انجام دهم. برخی در اين ماه وقت سحر بلند نمی‌شوند و نماز صبح خود را اول وقت نمی‌خوانند. بايد سحر بلند شويد و دعا بخوانيد، خودتان دعا را بخوانيد نه اينکه از راديو گوش بدهيد. دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانيد و از خدا بخواهيد که شما را با بلاهايی مانند سيل و زلزله عذاب ندهد.
«واقض لی فيه الحوائج و الامال»: خدايا احتياجات و آرزوهای من را برآورده کن. هر چه احتياجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن. مانند اينکه آرزو می‌کنم عروس يا داماد خوب پيدا کنم. خانه‌ام کنار مسجد باشد و رفيق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اينها آرزوهای شرعی است.
اگر اميد داری که کسی ديگری دعايت را استجابت می‌کند، دعايت مستجاب نمی‌شود. اگر می‌خواهی که دعايت مستجاب شود؛ ببين در دلت اگر به هيچ کس اميد نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را می‌دهد. توسل هم پيدا کنيد مخصوصاً به «نرجس خاتون» که مادر ولی وقت (عج) است. وقتی به پسرش بگويد که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد.
«يا من لا يحتاج الی التّفسير و السّؤال»: ای خدايی که احتياج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چيز را می‌داند و احتياجی ندارد که ما تفسير کنيم. نه تنها خدا به تفسير و سؤال احتياج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتياج ندارند و از احوال ما باخبرند.
در بخش بعدی دعا می‌خوانيم: «يا عالماً بما فی صدور العالمين» يعنی «ای خدايی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی» حالا چرا خدا احتياج ندارد به سؤال و تفسير؟ برای اينکه عالم است و به هر چيزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما بايد با خدا باشيم تا کار ما را درست کند. خدايا بر محمد و آل اطهار (ع) درود بفرست.
 
 
 
 

انتهای پیام