۱۳۹۶/۱/۱   10:40  Visit:3136     احکام


گزیده احکام بیان شده توسط حجت الاسلام والمسلمین رضوانی از اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری(فروردین 96)

 


موضوع نماز جمعه

س607: معنای وجوب تخییری در مساله نماز جمعه چیست؟

ج: معنای آن این است که مکلف در ادای فرضیه واجب ظهر روز جمعه بین خواندن نماز جمعه یا نماز ظهر مخیر است.


س608: نظر جنابعالی در مورد شرکت نکردن در نماز جمعه بر اثر بی مبالاتی،چیست؟

ج: ترک حضور و شرکت نکردن در نماز عبادی سیاسی جمعه به خاطر اهمیت ندادن به آن،شرعا مذموم است.


س626: آیا ذکر نام مبارک حضرت زهرا(سلام الله علیها) به عنوان یکی از ائمه مسلمانان در خطبه دوم نماز جمعه واجب است؟ یا اینکه واجب است ذکر نام آن حضرت به قصد استحباب باشد؟

ج: عنوان ائمه مسلمین شامل حضرت زهرای مرضیه(علیها السلام) نمی شود و ذکر مبارک آن حضرت در خطبه نماز جمعه واجب نیست، ولی تبرک جستن به ذکر نام شریف آن حضرت اشکال نداد، بلکه امری پسندیده و موجب اجر و ثواب است.


س629: اگر مأموم چیزی از خطبه های نماز جمعه را درک نکند، بلکه فقط هنگام نماز حاضر شود و به امام جمعه اقتدا نماید. آیا نماز او صحیح و مجزی است؟

ج: نماز او صحیح و مجزی است، حتی اگر امام را در رکوع رکعت آخر نماز جمعه درک کند.

موضوع غسل 

س194: کسی که به سن تکلیف رسیده ولی جاهل به وجوب غسل و کیفیت آن بوده و بعد از گذشت مدتی در حدود ده سال متوجه مساله تقلید و وجوب غسل بر او شده است، چه حکمی دارد؟ وظیفه او نسبت به قضای نماز ها و روزه های گذشته اش چیست؟
ج: قضای نماز هایی که در حال جنابت خوانده ، بر او واجب است، و همچنین قضای روزه هم در صورتی که می انسته جنب است ولی جاهل به وجوب غسل بر جنب برای روزه گرفتن بوده بر او واجب است.

س196: شخصی بعد از جنابت، غسل خود را به طور باطل و اشتباه انجام دهد با توجه به جهل او به این مساله نمازهایی را که با این غسل می خواند چه حکمی دارد؟
ج: نماز با غسل باطل ، باطل است و باید اعاده یا قضا شود

س199: آیا خواندن سوره هایی که سجده واجب دارند ، بر جنب حرام است؟
ج: از جمله کارهایی که بر جنب حرام است ، خواندن خصوص آیات سجده این سوره ها است، ولی خواندن سایر آیات از این سوره ها اشکال ندارد.