۱۳۹۵/۱۱/۱۵    ۳:۲۲     بازدید:۴۸۰۸       کد مطلب:۹۳۴۰۴۸          ارسال این مطلب به دیگران

نماز جمعه » اجتماعی ، تربیتی
نماز جمعه   ،   خطبه های ماه جمادی الاول

خطبه های نماز جمعه 6 اسفند 1395 مطابق با 27 جمادی الاول1438 و 24 فوریه 2017 توسط حجت الاسلام والمسلمین رضوانی
 




خلاصه ی خطبه ها ی نماز جمعه 1395/12/6
مسجد امام حسین  علیه السلام دبی به امامت حضرت حجة الاسلام والمسلمین رضوانی
حجة الاسلام رضوانی در ابتدای خطبه اول ضمن بیان روایتی از امام صادق ع در خصوص چیستی تقوا خود و دیگران را به رعایت تقوی و حدود الهی دعوت نمود.

ایشان نقل نمودند که شخصی محضر امام صادق ع رسید و پرسید تقوا چیست؟ حضرت پاسخ دادند:
"ان لایراک حیث نهاک و لا یفقدک حیث امرک"
یعنی آنجا که خدا تو را امر کرده ببیند و آنجا که تو را نهی کرده نبیند.
در ادامه خطبه اول موضوع خشوع و و اهمیت آن را مطرح نمودند و روایتی از پیامبر اکرم ص نقل نمودند که بعد از ایشان جامعه اسلامی چنان رو به سقوط می رود که امانت و خشوع کم رنگ می شود.
در ادامه این بحث با اشاره به آیات 90 سوره انبیا و 109 سوره اسرا اهمیت خشوع را بیشتر تبیین نموده و و در مسئله تعریف و تمجیدی که پروردگار در آیات سوره انبیا از حض ت یحیی و حضرت زکریا می نماید دنباله روی خیر و خاشع بودن را جزء مهمترین مسائل دانستند.
در آیات سوره اسرا به این اشاره کردند که قلبی قابل هدایت است که خاشع باشد. هم چون علمای اهل کتاب که با شنیدن آیات قرآن به سجده افتادند.
سپس ایشان حضرت فاطمه را اسوه خشوع در عبادت برای مردم دانستند و اشاره به آیات عذابی که پدشان رسول خدا ص برایشان قرائت می نمودند و و ایشان از شدت خشوع و خشیت در برابر ذات پروردگار از هوش می رفتند و بعد از به هوش آمدن سه بار می فرمودند:
"الویل ، ثم الویل، ثم الویل"
ایشان در ادامه در خصوص خطبه حضرت زهرا س مطالبی را عنوان نمودند.
خطبه دوم
ایشان ضمن دعوت خود و دیگران به تقوا و حدود الهی با توجه به نزدیکی ایام فاطمیه وجود حضرت زهرا س را از جنبه ادعیه ای که از ایشان نقل شده و آیات قرآنی که ایشان در خطبه های خود ایراد نمودند و دیدگاه های تفسیری ایشان تاکید نمودند.
حجةالاسلام رضوانی با اشاره به یکی از دعاهای حضرت زهرا س که از پروردگار خواسته است تا در جامعه ذاکر زندگی کند نه جامعه غافل و اگر در جامعه ذاکر بود شاکر باشد به تبیین این جنبه دعایی حضرت پرداختند.


خطبه های نماز جمعه 29 بهمن 1395 مطابق با 20 جمادی الاول1438 و 17 فوریه 2017 توسط حجت الاسلام والمسلمین رضوانی



خلاصه ی خطبه ها ی نماز جمعه  95/11/29
مسجد امام حسین  علیه السلام دبی به امامت حضرت حجة الاسلام والمسلمین رضوانی

ایشان در خطبه ی اول ابتدا ضمن دعوت خود و نمازگزارا ن به رعایت تقوا و حدود الهی ،رعایت تقوا را باعث جاری شدن  برکات از آسمان ها و زمین دانستند. 
در ادامه خطبه ی اول به موضوع مهم قیامت و این روز بزرگ و با اهمیت پرداخته شد و اشاره به اسماء متعددی از این روز در قرآن کریم و روايات نقل شده نمودند و اشاره کردند به علت تعداد اسماء قیامت ،اهمیت این روز بزرگ است  و اینکه پروردگار متعال خواسته است  از این رهگذر ،گوشه هایی از اتفاقات روز قیامت را برای مردم بازگو  کنند.
حجة الاسلام  رضوانی در ادامه با اشاره بر آیه شریفه 《و انذرهم یوم الحسره》 یوم الحسره را از اسامی روزقیامت عنوان نمودند. یکی از ویژگی های آن روز حسرت خوردن مردم به جهت برخی اعمال انجام داده و یا ترک برخی اعمال است .
ایشان در ادامه عوامل حسرت در روز قیامت را چند دسته عنوان نمودند :
1:طبق آیه شریفه کسانی که در دنیا مالشان را خرج جلوگیری مردم از رسیدن به حقیقت و سبیل الهی می کنند *والیصدوا عن سبیل الله* هستند.اینها از زمره حسرت خوران روز قیامت هستند.
2:دومین دسته از کسانی که روز قیامت حسرت می خورند دور ماندگان از ولایت امیر مومنان علی ابن ابیطالب هستند ،در تعبیری امیر مومنان فرمودند: *انا حسرة الناس فی یوم القیامه* : کسانی که ولایت من را ندارند در روز قیامت حسرت می خورند.
3:دسته سوم حسودان هستند. و عامل دیگر حسرت روز قیامت حسد است ،ایشان باز با اشاره به روایت دیگری از امیر مومنان در خد حسد : حدیث : *لله در الحسد* را عنوان کرده و گفتند حسد صفت عادلی است  که به کسی لطمه نمی زند فقط به  خود حسود لطمه می زند . و اشاره به روایتی فرمودند: الحسد یورث الحسره
4:ایشان دسته چهارم از کسانی را که در روز حشر حسرت می خورند کسانی دانستند که از نصیحت عالِم با تجربه و مهربان سر باز می زنند و توجهی نمی کنند. در این خصوص اشاره به وجود پیامبران کردند  که بدون درخواست اجر و مزد، هدایت را بر عهده گرفته بودند .
حجت الاسلام و المسلمین رضوانی در خطبه دوم پس از دعوت خود و مردم به رعایت تقوا و حدود الهی  و ترک معاصی با توجه به در میان  بودن دو دهه ی فاطمیه و ایام غربت امیر مومنان  علی ابن ابیطالب ،به بررسی علل و عوامل تنهایی اولیا خدا در عصر و زمانه خود پرداختند و چند عامل را باعث این تنهایی دانسته اند و عنوان نمودند این تعبیر *ایها الغریب* ، *ایها المظلوم* *والوتر الموتور* در ادعیه دلالت بر این تنهایی دانستند.
ایشان ضمن بیان برخی از این عوامل ،به نماز گزاران ،انتباه دادند که خدا نکند ما نیز در زمره تنها گذارندگان حضرت حجت (ع) در عصر حاضر باشیم.
حجة الاسلام رضوانی عوامل  زیر را از جمله عوامل تنهایی اولیا خدا دانستند :
1:اولیا خدا همتشان  همت والایی بود  و همت قله ها بود  ،و مردم عصر  و زمانه  چون  همت  والایی نداشتند  از همراهی امام معصوم جا می ماندند ،بعضی فقط دعا و وقت خود را صرف اهل بیت می کردند ،بعضی  وقت و مال را و از جانبازی در رکاب اهل بیت  سرباز می زدند و به همین جهت اهل بیت  (ع) تنها بودند.
2: اهل بیت (ع)  از هر وسیله ای برای جذب مردم استفاده نمی کردند ،اصولا این نظریه معروف به نظریه ماکیاولیستی که هدف وسیله را توجیه می کند در مکتب اهل بیت (ع)   راهی ندارد . هدف پاک  وسیله پاک نیز می خواهد.ولی دشمنان اهل بیت (ع) برای رسیدن به مقاصدشان از هر وسیله ای استفاده می کردند.


خطبه های نماز جمعه 22 بهمن 1395 مطابق با 13 جمادی الاول 1438 و 10 فوریه 2017 توسط حجت الاسلام والمسلمین رضوانی

 


 

خلاصه خطبه اول نماز جمعه روز بیست و دوم بهمن 1395 - جمادی الاول - جناب حجة الاسلام و المسلمین رضوانی
-حجة الاسلام و المسلمین رضوانی در ابتدای خطبه اول با ذکر ایه ای از قرآن کریم خود و نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی و ورع عن محارم الله دعوت نمود .
ایشان آیه "اتقوا الله و کونوا مع الصادقین " را مبنای دعوت به تقوی دانست و با اشاره به تفسیر کبیر امام فخر رازی از علمای اهل سنت (ذیل این آیه عنوان نموده اند ) خداوند هیچ گاه به بندگان نمی گوید ،همیشه با کسی باشید ، چون انسانها ممکن الخطاء هستند ،پروردگار فقط زمانی دعوت به معیت همیشگی می کند که آنها معصوم باشند و به تفسیر امام فخر رازی منظور از صادقین معصومین هستند .
- در ادامه با توجه به ایام سوگواری حضرت زهرا (س) با بیان برخی فضائل و مناقب ایشان اشاره به روایاتی از برادران اهل سنت کرد و روایتی را از کتاب ینابیع الموده قندوزی حنفی مذهب عنوان کرد که رسول خدا (ص)در قضیه مباهله فرمود اگر خداوند از این چهارنفر ( علی ،فاطمه،حسن و حسین) بهتر سراغ داشت همراه من رسول خدا (ص) برای امر مباهله می فرستاد .
در ادامه با ذکر فضائل و مناقب بیشتری از حضرت زهرا (س)، به موضوع اصلی خطبه پرداخته و با اشاره به اینکه انسان ها در دنیا می توانند به صعود و سقوط برسند ، صعودی که در بعضی مواقع امام معصوم انتظار دیدن آن را می کشد و سقوطی که باعث نابودی برخی می شود . با تبیین علل و عوامل صعود و سقوط و اوج و نزول ایشان به ذکر علل و عوامل پرداختند - و علت اصلی آن را نحوه انتخاب های انسان دانستند و عنوان نمودند ما در زندگی دائماً در حال انتخاب هستیم، از انتخاب همسر ، شغل ، محل زندگی ، رشته تحصیلی و ...
در این انتخاب ها اگر ملاک و معیار رضایت خدا باشد،توفیق حاصل می شود و اگر مصداق " بل توثرون الحيوة الدنیا"بود ،خیر.
در ادامه به انواع ملاک ها در انتخاب اشاره فرمودند .
*ملاک اول را انتخاب های سودجویانه عنوان نمودند و مصداق آن آیه "ربنا آتنا في الدنیا " دانسته اند ، که "حسنه" ندارد و در ادامه "و ماله فی الاخرةمن خلاق" یعنی خدایا هر چه می دهی در این دنیا بده - حیات دنیا صرفاً برای این دسته اهمیت دارد .
* ملاک دوم انتخاب از روی ترس است .
* ملاک سوم انتخاب از روی تعصب است که برخی بدترین قوم و قبیله و حزب و گروه خود را به بهترین گروه مقابل ترجیح میدهند .
* ملاک چهارم انتخاب از روی جوزدگی و محیط زدگی است .
در این قسمت اشاره به قصه بنی اسرائیل بعد از نجات از رود نیل است که به روستایی برخورد نموده که مردم آن روستا بت پرست بودند . و از سر جوزدگی به موسی عرض داشتند یا موسی خوب است برای ما هم خدایانی مانند خدایان اینها دست و پا کنی .
* ملاک پنجم، انتخاب آگاهانه و با بصیرت است که چهار ملاک قبلی باطل و ملاک مورد نظر و عنایت پروردگار و اهل بیت انتخاب با بصیرت و آگاهانه است .


در خطبه دوم :
ضمن دعوت مجدد خود و دیگران به تقوی - ضمن تبریک روز 22بهمن ماه و اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی - پیروزی انقلاب را ثمره متابعت از قرآن و کلام معصومین عمل به آن دانسته اند که نتیجه آن قطع دست زورمندان از ایران اسلامی بود. ایشان ضمن اشاره به آیه 120سوره بقره که پروردگار به رسولش انذار می دهد که یهود و نصاری ابدا از تو راضی نخواهند شد مگر به آئین و روش آن بپیوندی - انقلاب اسلامی را مظهر خدمت به مظلومان و ستیز به ظالمان دانست .


 

خطبه های نماز جمعه 15 بهمن 1395 مطابق با 6 جمادی الاول 1438 و 3 فوریه 2017 توسط حجت الاسلام والمسلمین رضوانی





ضمائم:
نظرات بازدیدکنندگان

نظر شما درباره این مطلب


امنیت اطلاعات و ارتباطات ناجی ممیزی امنیت Security Audits سنجش آسیب پذیری ها Vulnerability Assesment تست نفوذ Penetration Test امنیت منابع انسانی هک و نفوذ آموزش هک